Ariane : groep 3 en 4

Ariane : groep 3 en 4

Dit jaar zijn wij vanaf de herfstvakantie gestart met de Arianegroep 3 en 4. De eerste maanden hebben wij gewerkt met denksleutels, een creatieve manier van vragen beantwoorden. Deze denksleutels stonden in het teken van de ruimte en de decembermaand. 

Vanaf de kerstvakantie gaan wij werken aan executieve functies.  Dit zijn de functies in je brein die het mogelijk maken dat je rationele beslissingen neemt, impulsen beheerst en kunt focussen op wat belangrijk is. Er zijn in totaal 11 executieve functies zoals taakinitiatie, emotieregulatie, volgehouden aandacht, organisatie.  Middels een prentenboek, Ben jij een Cheetah? en bijbehorende lessen zullen de executieve functies de komende periode aan bod komen. 

Deze week zijn wij gestart met samenwerken. De opdracht was een bouwwerk te maken aan de hand van instructie van de juf. De kinderen kwamen er achter dat je allemaal anders de instructie tot je neemt. Het resultaat was dan ook dat er verschillende bouwwerken tot stand kwamen. Vervolgens heeft de juf uitgelegd dat middels communicatie van zender naar ontvanger er ruis kan ontstaan. Door vragen te stellen kan de ontvanger de ruis ophelderen. 

Met deze techniek gingen de kinderen het laatste bouwwerk maken, en met elkaar lukte het dus hartstikke goed. 

1 + 1 = 3 (of te wel samen kom je verder)

Voor de foto's kunt u hier klikken.